Volg ons

facebook.png

 

Word onze vriend!

Hoe en waarom word ik vriend van Villa Zapakara?

Wij zijn trots en blij dat Villa Zapakara zo enthousiast ontvangen wordt. Wij kunnen de huidige sponsors en donateurs dan ook niet genoeg bedanken voor hun steun aan Villa Zapakara, zonder hen zou het niet mogelijk zijn om Villa Zapakara te draaien. Om de continuïteit van Villa Zapakara te waarborgen, kunnen we iedere ondersteuning, groot en klein gebruiken. U kunt ons helpen door Vriend van Villa Zapakara te worden.

Villa Zapakara is afhankelijk van sponsors en donateurs. De opbrengsten uit de museumtour, workshops en het café wegen namelijk niet op tegen de kosten die de exploitatie van een cultuur-educatieve instelling als een kindermuseum met zich mee brengt.

KNOP

Door op bovenstaande knop te drukken,
kunt u veilig doneren via Paypal.
Daarvoor moet u beschikken over een
credit card of een Paypalrekening


Villa Zapakara is sinds 27 november 2009 open. We ontvangen schoolklassen (wekelijks gemiddeld 300 scholieren) en in het weekend ‘losse’ bezoekers (nog eens circa 30). Zij doen de interactieve museumtour, volgen in het weekend workshops of kijken naar films.

Bezoekers van de Ghanatour reageerde razend enthousiast. Zo zei een onderwijzeres : 'De kinderen hebben hier in anderhalf uur meer geleerd dan ik ze in een half jaar op school kan leren'. Een onderwijzer : 'Dit is een plek waar de kinderen echt zichzelf kunnen zijn.' Een ander zei: ‘Ik wist niet dat mijn kinderen dit konden. Er zouden veel meer van dit soort dingen moeten zijn.'

De eerste interactieve tour was Paleisgeheimen en ging over de Ashanti in Ghana en heeft van 27 november 2009 tot en met 30 april 2011 gedraaid. Ruim 17.000 kinderen en hun begeleiders hebben deze tentoonstelling meegemaakt.
De tweede interactieve tour was ‘Ster in de Stad’, die ging over de miljoenenstad Mumbai in India. De tentoonstelling heeft gestaan vanaf 1 augustus 2011 tot 11 mei 2013. Villa Zapakara heeft met de tentoonstelling ‘Ster in de Stad’ ruim 22.000 bezoekers ontvangen.

Onze hoofdsponsor is de Nederlandse Ambassade in Paramaribo die de opstartfase voor een groot gedeelte mogelijk heeft gemaakt. De eerste tentoonstelling 'Paleisgeheimen', over de Ashanti in Ghana, is volledig gedoneerd door Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Voor Ster in de Stad had Villa Zapakara een nieuwe hoofdsponsor namelijk Alcoa Foundation en mag zij weer het concept van tropen Museum Junior toepassen. Villa Zapakara heeft een vaste samenwerking met het Tropen Museum junior.
Vanaf 3 augustus 2013 start de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘De Qi van China’ deze gaat over de qi die voor alle Chinezen heel belangrijk is en die door alles en iedereen heen stroomt.
Villa Zapakara heeft het concept en een deel van de collectie van het Tropenmuseum Junior in Amsterdam gekocht.Ook het Surinaamse bedrijfsleven schiet te hulp, door geld te geven of diensten en materialen kosteloos ter beschikking te stellen. Veel bedrijven dragen graag iets bij aan de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd, omdat ook zij menen dat een kindermuseum in Paramaribo in een zeer grote behoefte voorziet. Zie de pagina Donateurs en Sponsors op deze site voor al onze sponsoren.

De bedoeling is dat de financiering van het museum geheel overgenomen wordt door Surinaamse instellingen en bedrijven en door particulieren die ons sympathiek gezind zijn.
Daarom kan Villa Zapakara ook uw steun goed gebruiken. Gezamenlijk kunnen we een bijdrage leveren aan het cultureel-educatieve aanbod in Paramaribo. Uiteraard houden we u dan desgewenst op de hoogte van ontwikkelingen in en rond het museum.


Klik hier om te doneren


Maakt u liever zelf geld over, dan kan dat op onderstaand rekeningnummer.

 

Nederland: ING Bank N.V. Postbus 9960, 8900 GA, Leeuwarden,
rekeningnummer 4893474 (Euro)
tnv Stichting Villa Zapakara voor Kind & Cultuur, Velzen-Noord (correspondentieadres Nederland) ovv Donatie

Suriname: RBTT Bank
rekeningnummer 19769181 (SRD)
tnv Stichting Villa Zapakara Kindermuseum voor Kind en Cultuur ovv donatie


Vanzelfsprekend mag u ook maandelijks een bedrag overmaken.

Omdat we graag willen weten wie onze speciale vrienden zijn, opdat we ze kunnen bedanken en desgewenst op de hoogte kunnen houden, vragen we u bij elke donatie vriendelijk onderstaand contactformulier in te vullen.
 


 

Captcha Code

Click the image to see another captcha.
 

Villa Zapakara zal zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Uw gegevens worden niet verstrekt aan derden. U kunt uw gegevens opvragen of laten wijzigen via info@villazapakara.com. Wij gebruiken uw gegevens voor onze administratie, om u te informeren over onze activiteiten en voor incidentele verzoeken om steun.

Alvast zeer hartelijk dank namens het hele Villa Zapakara Team!