Volg ons

facebook.png

 

‘MixMax Brasil’

Een bezoek aan Villa Zapakara is niet zomaar een museumbezoek. Alle zintuigen worden geprikkeld, onder begeleiding van deskundige medewerkers.

Nix is wat het lijkt, mix is wat het is. MixMax Brasil wordt de vierde interactieve tentoonstelling die kinderen kunnen beleven in kindermuseum Villa Zapakara (gepland vanaf maart 2016 ). Het centrale thema van deze tentoonstelling is MixMax. Brazilië is een multi-etnische samenleving met een rijke cultuur: negen van de tien Brazilianen heeft Indiaans, Portugees, Afrikaans, Japans, Joods, Libanees en/of ander bloed dat door hun aderen stroomt. Mix is dus hun identiteit. In deze tentoonstelling kunnen kinderen uitingen van deze mixcultuur gedurende 75 minuten ervaren in muziek, dans, kunst, beelden, verhalen en gebruiken. Dit alles in een decor gemaakt van o.a. producten verkregen uit recycling en upcycling.

Kunst- en cultuureducatie, dit is van essentieel belang voor de algemene ontwikkeling.
Kennis en inspiratie over de Braziliaanse cultuur wordt op kindvriendelijke manier overdragen door middel van een interactieve tentoonstelling, rijk aan inhoud, collectie, activiteiten en vormgeving.
De interactieve tentoonstelling MixMax Brasil sluit heel goed aan op de visie en missie van kindermuseum Villa Zapakara. Het succes van de eerste drie tentoonstellingen geeft ons het vertrouwen dat ook MixMax Brasil voor veel kinderen in Suriname een verrijking zal betekenen van hun kennis over andere landen en culturen. Alle bezoekende kinderen en begeleiders kunnen zich even in een andere wereld begeven en zich inwoner wanen van Brazilië.

Villa Zapakara heeft gekozen voor het overnemen van de tentoonstelling MixMax Brasil omdat Brazilië een rijke en gemixte cultuur heeft waarvan wij als buren toch niet zoveel vanaf weten als we denken. Deze tentoonstelling biedt ons wederom de ruimte om de cultuur van een in Suriname voorkomende bevolkingsgroep positief te belichten. In Suriname kennen wij Brazilianen vooral als goudzoekers en staan wij niet stil bij het feit dat ze uit een land komen met zo een prachtige cultuur.

Doelgroep
Kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar.