Volg ons

facebook.png

 

Over Villa Zapakara

Kindermuseum Villa Zapakara is geen museum om met je handen op je rug kunstwerken of historische voorwerpen te bekijken. Bij de interactieve tentoonstelling worden de kinderen namelijk zelf aan het werk gezet. Villa Zapakara is een plek waar alle kinderen van Suriname (en hun ouders en begeleiders) de gelegenheid krijgen zich even in een andere wereld te begeven.


In Villa Zapakara kunnen kinderen hun nieuwsgierigheid bevredigen op een educatieve, interactieve en eigentijdse manier. Hun fantasie wordt geprikkeld en hun visie verbreed. Onder begeleiding van deskundige medewerkers brengen de kinderen de tentoonstelling tot leven met verhalen, (rollen)spel en andere activiteiten.
Los van de interactieve tentoonstellingen die Villa Zapakara aanbiedt, waar je met de school of als individu naar toe kunt gaan, is er ook een mediatheek waar je boeken en films over kunst en cultuur kunt bekijken. Daarnaast worden workshops en andere culturele activiteiten aangeboden.


Villa Zapakara is sinds november 2009 open. De eerste interactieve tentoonstelling 'Paleisgeheimen over de Ashanti in Ghana is door 17.000 kinderen en hun begeleiders bezocht en de tweede ‘Ster in de Stad’ over de miljoenenstad Mumbai door ruim 22.000. Na Ghana en India is nu China aan de beurt.